Sosiaalisen median työpajat

Kuvake

Työpajasarjassa esitellään sosiaalisen median menetelmiä, joita voi hyödyntää opetuksessa.

Virtuaalimaailma

Second Life on virtuaalimaailma, jossa on jo paljon myös opettajan ja kouluttajan näkökulmasta mielenkiintoisia alueita.

Usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia

Miten pääsen Second Lifeen?

Sinun pitää ensin rekisteröityä Second Lifen käyttäjäksi ja luoda avatar, joka edustaa sinua Second Lifessa.

 1. Mene osoitteeseen https://join.secondlife.com.
 2. Luo tili (Create an Account) täyttämällä lomake: Valitse ensin avatar (jota voit myöhemmin muokata). Keksi sitten käyttäjätunnus, joka on sinun avatarisi nimi SL:ssa, ja täytä sitten lomakkeen muut tiedot. Luo tili Create account -painikkeesta.

Miten kirjaudun Second Lifeen?

 1. Avaa Second Life -ohjelma, ja kirjoita käyttäjätunnus ja salasana vasempaan alakulmaan. HUOM! Valitse uusimmassa SL-versiossa — Second Life 2.6.2 (225998) — kirjautumissivulla Mode-kohdassa Advanced, jotta ohjelman kaikki ominaisuudet ovat käytössäsi.
 2. Kun kirjaudut ensimmäisen kerran Second Lifeen, sinun pitäisi päätyä Help Islandille, jossa voit tutustua Second Lifen toimintoihin. Mikäli kuitenkin päädyt paikkaan, jota et hahmota, et pääse siellä liikkumaan tai tunnet olosi muuten turvattomaksi tai epävarmaksi, sulje Second Life -ohjelma, ja mene Second Lifeen uudelleen jonkin turvallisen linkin kautta.
 3. Turvallisia paikkoja ovat esimerkiksi Itä-Suomen yliopiston rantatontti osoitteessa http://slurl.com/secondlife/EduFinland%20II/48/200/22/ (SLurl) tai EduFinland II -saaren infopiste osoitteessa http://slurl.com/secondlife/EduFinland%20II/152/142/27/ (SLurl). EduFinland-saaret ovat suomalaisten oppilaitosten käytössä, joten niiden kautta on turvallista tutustua Second Lifeen. Osoitteissa http://edufinland.fi/oppaita (htm) ja http://secondlife.com/destinations (htm) on lisää esimerkkejä mielenkiintoisista Second Life -ympäristöistä.
 4. Mikäli kaipaat opasta tai matkaseuraa, lähetä minulle ystäväkutsu. Avattareni nimi on Taina Yootz. Kirjoita Search-kenttään (oikeassa yläkulmassa) avattareni nimi. Klikkaa linkistä, ja valitse Offer Teleport (kutsu minut samaan paikkaan avatarisi kanssa), IM (lähetä viesti minulle) tai Profile (katso profiiliani). Voit myös kutusa minut kaveriksi: ”Add friend”. Avautuvassa ikkunassa on oletusviestinä ”Would you be my friend?”. Voit muuttaa tekstin esimerkiksi muotoon ”Tuletko opastamaan minua?”. Ota kuitenkin huomioon, että en välttämättä ole Second Lifessa tai sähköpostin ääressä silloin, kun lähetät viestisi, joten voimme sopia tapaamisen myöhemmäksi ajankohdaksi.
 5. Voit kutsua myös muita ystäviä edellä kuvatulla tavalla tai klikkaamalla toisen avatarin päältä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Add Friend.

Second Life on jähmeä eikä toimi kunnolla omalla koneella, muilla koneilla se toimii ihan hyvin. Mitä teen?

Jähmeys voi johtua siitä, että Second Lifen välimuisti on täynnä. Hallinnoi välimuistia valitsemalla ohjelman ylävalikosta Me > Preferences > Setup. Välimuistin kooksi suositellaan 1000 MB, jotta sitä ei tarvitse koko ajan tyhjentää.

Syynä jähmeyteen voi olla myös se, että näytön ajuri ei ole paras mahdollinen suhteessa Second Life -ohjelmistoon. SL-virtuaalimaailma perustuu grafiikkaan, ja mikäli näytön ajuri ei ole kovin yhteensopiva grafiikan kanssa,  liikkuminen Second Lifessa voi olla todella verkkaista ja jumivaa.

Mainokset

2 Responses

 1. Timo K sanoo:

  No mikä on sitten se ongelman ratkaiseva ajuri?

  • Sami A sanoo:

   Luotettavimmin Second Life toimii NVidian ja ATIn modernien korttien kanssa, myös jotkut Intelin piirit ovat tuettuja. Lisätietoja mm: http://secondlife.com/support/system-requirements/

   uilla korteilla SL ei välttämättä toimi sujuvasti, eli grafiikan tasoa kannattaa laskea (edit – preferences – graphics välilehdeltä).

   Huomattavaa on myös, että käynnistyäkseen Second Life vaatii koneen olevan 32-bittisessä grafiikkatilassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Linkkejä sosiaalisesta mediasta

%d bloggers like this: