Sosiaalisen median työpajat

Kuvake

Työpajasarjassa esitellään sosiaalisen median menetelmiä, joita voi hyödyntää opetuksessa.

Ohjeita

Miten voin lähettää maamerkkejä tai SLurleja muille avattarille Second Lifessa?

 • Voit vetää maamerkin inventaariosta toisen avattaren päälle. Hyväksymällä tarjouksen toinen avatar voi tallentaa maamerkin omaan inventaarioonsa.
 • Voit myös vetää maamerkin ryhmäviestin (group notice) liitteeksi (ks. Miten lähetän viestin koko ryhmälle Second Lifessa?).
 • Mutta et voi vetää maamerkkiä paikallisen chatin tai IM:n viestikenttään. Näissä tapauksissa sinun pitää tehdä maamerkistä SLurl ja kopioida se viestikenttään (ks. Miten rakennan nettiosoitteen maamerkin koordinaateista?).

Miten luon ryhmän Second Lifessa?

 1. Huomaa, että ryhmän luonti maksaa 100 lindendollaria.
 2. Avaa Communicate-ikkuna (vasemmassa alareunassa puhekupla tai Local Chat).
 3. Valitse Communicate-ikkunan alareunassa Contacts-välilehti ja yläreunassa Groups-välilehti.
 4. Klikkaa Create…-painiketta oikeassa reunassa.
 5. Group information -ikkunassa anna ryhmälle nimi (”Type your new group name here”).
 6. Määrittele ikkunan alareunassa ryhmän avoimuus, liittymismaksu ym. tiedot.
 7. Kun tarvittavat tiedot on lisätty, klikkaa Apply-painiketta.
 8. Seuraavassa ikkunassa kysytään, sallitaanko ryhmässä ”Mature content”.
 9. Seuraavassa ikkunassa pääsetkin jo maksamaan ryhmän luonnista.
 10. Kun ryhmä on luotu, voit kutsua jäseniä ryhmään Members & Roles -välilehdellä. Sinun pitää tietää jäsenten avatarten nimet. Huomaa, että mikäli ryhmään ei liity kahta jäsentä kahden vuorokauden aikana, ryhmä tuhoutuu automaattisesti.
 11. Mikäli haluat, että ryhmän jäsenet voivat lähettää viestejä (group notices) ryhmän kautta, sinun pitää antaa ryhmän jäsenille omistajan (owner) tai virkailijan (officer) rooli. Rooleja voi luoda myös lisää.

Miten lähetän viestin koko ryhmälle Second Lifessa?

 1. Klikkaa näytön vasemmassa alareunassa Local Chat -painiketta, jolloin avautuu Communicate-ikkuna. Valitse ikkunan alareunassa Contacts-välilehti ja ikkunan yläreunassa Groups-välilehti.
 2. Aktivoi se ryhmä, jolle haluat lähettää viestin. Klikkaa Info-painiketta Communicate-ikkunan oikeassa reunassa ja valitse Notices-välilehti.
 3. Kirjoita viesti. Mikäli haluat lähettää liitteen (maamerkin tmv.), raahaa se inventaariostasi Attachment-kenttään.
 4. Kun viesti on valmis, klikkaa Send Notice -painiketta.

Esityksiä ja esittelyjä

Miten teen esityksen Second Lifessa?

 • EduFinland-saaristossa on auditorioita, joissa on käytössä näyttötauluja sekä diaesityksille että web-sisällöille. Näyttötaulujen vieressä on infopylväs, josta saa ohjeet esityksen luontiin.
 • Mikäli haluat käyttää näyttötaulua jossakin muualla kuin auditorioissa, voit hakea näyttötaulun inventaarioosi EduFinland-saariston demoalueelta osoitteessa http://slurl.com/secondlife/EduFinland%20II/223/148/24/ (slurl). Myös tämän näyttötaulun mukana on ohjeet.
 • Huomaa, että sinun pitää olla EduFinland-ryhmän jäsen, jotta voit ottaa nämä resurssit käyttöön, ja ryhmän pitää olla myös aktiivisena silloin, kun käytät resursseja. Mikäli et ole EduFinland-ryhmän jäsen, lähetä pyyntö päästä ryhmään vaikkapa minulle (Taina Yootz) tai Kimille, EduFinland-saariston isännälle (Kim Zwiers).
 • Mikäli haluat yksinkertaisen skriptin avulla rakentaa diaesityksen, jota muutkin käyttäjät voivat pyöritellä ja katsella, sellainen löytyy myös EduFinlandin demoalueelta.

Miten rakennan nettiosoitteen (SLurl) Second Lifen maamerkin koordinaateista netissä?

 1. Mene Second Lifessa siihen paikkaan, jonka koordinaateista haluat tehdä nettiosoitteen. Löydät tarvitsemasi tiedot – alueen nimen ja koordinaatit – valikkoriviltä. Esimerkki: Itä-Suomen yliopiston virtuaalitontin maamerkissä alueen nimi on EduFinland II ja koordinaatit 48, 200, 22.
 2. Mene seuraavaksi osoitteeseen http://slurl.com muodostamaan nettiosoitetta. Klikkaa Build your own SLurls -linkkiä oikeassa yläkulmassa.
 3. Kirjoita kohtaan Region alueen nimi täsmälleen samalla tavalla kuin se on kirjoitettu Second Lifessa — esimerkiksi ”EduFinland II”. Kirjoita seuraaviin kohtiin koordinaatit samassa järjestyksessä kuin ne ovat Second Life -maamerkissä.
 4. Klikkaa Generate SLurl -painiketta. Esimerkiksi edellä esitetyistä tiedoista syntyy nettiosoite http://slurl.com/secondlife/EduFinland%20II/48/200/22/.
 5. Valitse ja kopioi rakentamasi nettiosoite käyttöösi.

Miten rakennan nettiosoitteen (SLurl) Second Lifen maamerkin koordinaateista SL:ssa?

 1. Mene Second Lifessa siihen paikkaan, jonka koordinaateista haluat tehdä nettiosoitteen. Löydät tarvitsemasi tiedot – alueen nimen ja koordinaatit – valikkoriviltä. Esimerkki: Itä-Suomen yliopiston virtuaalitontin maamerkissä alueen nimi on EduFinland II ja koordinaatit 48, 200, 22.
 2. Avaa kartta ja kopioi kohteen SLurl klikkaamalla kartan oikeassa alareunassa painiketta Copy SLURL to clipboard.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Linkkejä sosiaalisesta mediasta

%d bloggers like this: